Wat is verfspuiten?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag een offerte aan! 

Wat is airless spuiten?

Anders dan bij spuiten met perslucht zoals bijvoorbeeld bij autospuiterijen plaatsvindt, spuiten wij onze producten met zogenaamde airless spuiten, zonder perslucht dus. Hierdoor wordt gespoten met veel minder nevel dan met perslucht, wat resulteert in minder verfdeeltes in de lucht en op de grond en dientengevolge efficiënter verbruik van verf. Een airless spuit zuigt de verf op uit een buffer vat en drukt dit dan met een zuiger tesamen totdat het onder de gewenste druk staat. Deze druk varieert tussen de 60 en 250 bar, afhankelijk van de te verspuiten producten en de omstandigheden ter plekke. Het spuitpistool is voorzien van een trekker waarmee de spuiter dan op het gewenste moment de spuit opent waardoor het materiaal er met een mooi spuitbeeld uit sproeit. Een mooi spuitbeeld wordt verkregen door een combinatie van de juiste verf, met de juiste hoeveelheid verdunning, spuitdruk, spuitopening, spuitafstand en spuitsnelheid. De afstemming van deze combinaties is een kwestie van veel ervaring in het spuiten.

Productkeuze

Wij spuiten met verschillende producten van verschillende merken, afhankelijk van de te behalen resultaten. Wij kiezen altijd voor de hoogst haalbare kwaliteit standaards voor onze producten, tegen een acceptabele prijs. Zo spuiten wij bijvoorbeeld alleen polyurethaan versterkte kras vaste en huidvetresistente lakken van Akzo Nobel als interieurlak, en gebruiken wij voor binnenmuren en plafonds een buitenkwaliteit extra matte muurverf met extreem goede schrobvastheid van de Groningse verffabrikant Nelf lakken.

De keuze voor de te verspuiten producten wordt wel overwogen gemaakt. Onze klanten verwachten niet alleen een prachtig strak resultaat, maar ook een bijpassende hoge duurzaamheid van de aangebrachte afwerkingslagen. De meeste producten waar wij mee werken worden door ons al 10 jaar klachtenvrij verwerkt. En wanneer er nieuwe producten worden overwogen dan wordt er eerst uitgebreid overlegd met de technische adviseurs van de desbetreffende fabrikanten. Wij werken al jaren nauw samen met onze leveranciers waardoor wij vierkant achter onze diensten en producten kunnen staan.

Techniek keuze

Wij gebruiken spuiten van de merken Titan en Graco. Beide Amerikaanse fabrikanten van verfspuiten sinds respectievelijk 1926 en 1974. In de verenigde staten is verfspuiten de gewoonste zaak van de wereld, de huizen zijn daar van oudsher volledig van hout gebouwd en de te behandelen oppervlakten zijn daarom veel groter dan in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist daar de ontwikkeling van spuittechniek voorop loopt. Ook aan de buitenzijde worden de huizen daar veelal gespoten.

Is verfspuiten goedkoper dan traditionele technieken?

De winst van verfspuiten zit in de doorlooptijden en de behaalde resultaten, en niet noodzakelijkerwijs in de vierkante meter prijs. Het afplakken en het spuitverlies zorgen bijvoorbeeld voor extra kosten. Of de vierkante meter prijs voordeliger uitvalt hangt sterk af van het te spuiten oppervlakte en het niveau van detaillering voor afplakken en de keuze van het aantal kleuren.

Ga je een nieuw huis bouwen, verhuizen of uitbouwen?

Laat uw interieur spuiten, vele tevreden klanten gingen u voor!

Meer weten?

Over ons

Wij bestaan uit een leuk en ervaren team met een oog voor detail en hart voor het vak. Wij zijn vakmensen die door de jaren heen de kennis en de kunst van het verfspuiten meester hebben gemaakt waardoor wij een super strak resultaat leveren.

E

Leuke schilders over de vloer

E

Wij houden van een uitdaging

E

Goede mix van ervaring en jeugdig enthousiasme

E

Wij doen uiteraard ook aan vastgoedonderhoud